2019-ben a román elnökség újra akarja indítani az EUSDR - Európai Unió Makró-regionális Stratégiát - Másolás


21 Sep

"Felkészülünk arra, hogy átvegyük az Európai Unió Duna Régió Stratégia elnökségét (EUSDR) az ez év novemberétől. Mint ismeretes, ez a mandátum egybeesik egy másik fontos időszakkal Románia számára az európai menetrendben, az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztét veszi át. Ez két fontos alkalom az országunk külső megjelenésének előmozdítására. Ma a román kormány elfogadja a Duna-régióra vonatkozó európai uniós stratégia román elnökségének koncepcióját, valamint 55 tematikus találkozót és eseményt tartalmazó menetrendet "- mondta Viorica Dancila miniszterelnök.  

A miniszterelnök azt is kijelentette, hogy a fellépéseket a "Duna-régió közös jólétének kohéziójának erősítése" című motívummal hajtják végre. 

"Fő célkitűzésünk a stratégia újraindításának előmozdítása számos kiemelt témában és cselekvési irányban." Megemlítette fő célként a kapcsolatok és a mobilitás javítását a Duna régióban. 

"Az EUSDR újjáélesztése a Duna régió összes államának bevonásával, és természetesen az európai tapasztalatcserék és jó gyakorlatok cseréjével történik majd, mind a jogalkotási, mind az üzleti szférában "- mondta Dancila.


A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Save Romanian Union (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) szerdán benyújtotta bizalmatlansági indítványát a román kormány ellen, amelyet Viorica Dancila vezet.