BUDAVÁRI KIRÁLYI PALOTA ÁLLAM- ÉS KORMÁNYFŐI KÖZPONT & NEMZETI TÖRTÉNELMI TÉMAPARK


BUDAVÁRI KIRÁLYI PALOTA ÁLLAM- ÉS KORMÁNYFŐI KÖZPONT & NEMZETI TÖRTÉNELMI TÉMAPARK

Bemutatásra kész a Budavári Királyi Palota és Dísz tér településrész fejlesztési koncepciója, ami hamarosan megküldésre kerül a kormánynak, ha előbb jelzés érkezik arra, hogy nyitott a koncepció érdemi kezelésére, befogadására és elismerésére, az alkotók bevonására, amint az például az építészeti tervpályázatok első helyezettjének dukál. Természetesen ezt követően, emellett a fővárosi és a kerületi önkormányzat számára, valamint a médiának is bemutatásra kerül a területfejlesztési koncepció. 

A Budavári Királyi Palota és Dísz tér hasznosítási céljának, intézményi műfajának megjelölésével már többet tettünk mint amit eddig bárki is letett funkció meghatározásként. E megnevezésnek a helyességét persze abban az esetben el lehet vitatni, ha a politikai döntéshozó a teljes királyi palota hasznosítását kizárólagos állami, kormány célra szánná a kulturális intézmények kiköltöztetése után. Amennyiben nem  úgy a  "BUDAVÁRI KIRÁLYI PALOTA ÁLLAM- ÉS KORMÁNYFŐI KÖZPONT & NEMZETI TÖRTÉNELMI TÉMAPARK" funkció meghatározásának nincs alternatívája.

Két véglete van annak a skálának, amelyen  a királyi vagy uralkodói paloták, várak XX. - XXI. századi hasznosításai elhelyezkednek. A skála egyik végén a "tiltott város" van, a másik végén a múzeum - alkalmi állami protokolláris funkcióval - (pl. Louvre).Dísz téri korzó anno...

Budavári Királyi Palota anno...