GeoDebates vita: „Ki lesz a nyertese a Közép-Ázsiáért vívott harcnak: Oroszország vagy Kína?”


1 perc elolvasni

 Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány a GeoDebates vitasorozat keretében vitát rendezett „Ki lesz a nyertese a Közép-Ázsiáért vívott harcnak: Oroszország vagy Kína?”  címmel 2019. január 24-én a várbeli  új székházukban.  

Az MTTSZ képviseletében részt vevő Szilvássy István elnök felvetette a kérdések-válaszok részben, hogy a szakmailag igen tartalmas, magas szintű vita a globális térben egy makró-régióról, Közép-Ázsiáról mint zsákmányról és  a nagyhatalmak zsákmányszerződéséről szól. "Vajon van-e a makró-régióknak más lehetőségük ennél a zsákmány-szerepnél?"  

Erre a kérdésre határozott "igennel" nem lehet válaszolni, ami nemcsak a vitapartnerek érveiből következik.

A kérdés továbbgondolása, egy alaposabb körbejárása, lehetséges válaszok számbavétele talán egy újabb "GeoDebate"-t megérné, és nemcsak Közép-Ázsiára, de a Duna medencére, a közép-európai régióra vonatkozóan is.

Tovább a "GeoDebate" vitára készült Tanulmányhoz


A PAGEO Geopolitikai Kutatóintézet megjelentette a Hungarian Geopolitics (HUG) magazin legfrissebb, 2018. évi III. számát. A 2016 márciusában indult HUG magazin egy Magyarországon egyedülálló, geopolitikai és geo-stratégiai témákkal foglalkozó folyóirat.